sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vähii käy ennenku loppuu.

Eli siis työt. Pari viikkoa enää jälellä. Joitain suunnitelmia on jo onneks ja mä oon vaan luottavaisin mielin, et kyl mä jotain keksin. Asioilla on tapana järjestyä :)

On kyllä menny aika taas iha sairaan nopeeta, en oo ehtiny kirjotteleenka tänne. Töitä on ollu kivasti ja vapaalla koittanu vähän taas perus treeniä ja nähdä kavereita (joita ihan liian harvoin tulee nähtyä!) :(

Viime viikolla olin tosiaan Helsingissä. Lähdin iha paniikissa ajamaan kohti Vantaata mun kaverille. Paniikissa sika, et mä pelkään ajaa sielä kehäteillä vaikkei siinä mitään pelättävää oo. Hyvin löysin perille onneks. Menin mun lapsuudenystävän luo ja sinne tuli meiän toinen ystävä ja sielä juotiin kahvit ja hetki rupateltiin ennenku lähdin sit viettämään iltaa muutaman bb- kaverin kanssa.

Tukka tötterölle ja matka alkoi..


Meit oli paikalla Anne, Petteri, Jarno ja Tomi ja tää allaoleva onkin ainoa todiste koko illasta ja hyvä niin! Meni mun osalta koko ilta ihan puihin. Mut ihana oli nähdä murusia pikästä aikaa.

Totesin vaan, et alkoholi ei vaan oo enää oikeen mun juttu, tai siis todella harvoin ja pienissä määrin ok. 


Eilen olin mun edesmenneen ystävän vanhemmilla talkoissa. Tai siis talkoot oli jo ohi, kun pääsin töistä, mutta kävin kaikkia moikkaamassa. Vaikka en jaksanut kauaa sielä olla, kun tänäänkin oli töitä, oli ihana nähdä rakkaita ja muistella M:ää <3


Tosiaan liikkunu oon aina miten oon ehtiny, sen 5-6 krt viikossa. Pitäs enemmänkin, mut ei vaan oo jaksanu. Tosiaan tää vuorotyö tuo muutenki välillä haasteita nukkumiseen, ni sillon ku saan nukkua mä sit nukun. Liikun sitte milloin ehdin, iltasalit on mun lemppareita. Nyt viime aikoina paino on jumittanu ja tiedin sen tulevan, mut tosi turhauttavaa. Nyt kyllä onkin tarkotus alottaa lähinnä pientä lihasten kasvatusta (=kiinteytystä) eli paino ei enää putoakaan. Ehkä jopa hieman nousee.

 

haha this is so me..


Jotain pientä kehitystä onneks käsissä ja jaloissa on.


Yhet mun tavotefarkutki meni hyvin jalkaan, jee! Tosin jotenka ei sitä ite nää sitä muutosta peilistä ni tuntuu oudolta, et syksyllä ei toivoakaan saada niit polvist ylöspäin ja nyt ne menee ylös ja jopa kiinni. Outoa.


Mut tosiaan pääasia täs muutokses on se, et on hyvä olo ja se kyllä on! Energiaa on ja muutenki mukavampi olo ku ei oo iha kauhee pöhötys (ja krapula) harva se viikko.

Kuitenki tätä elämää eletään itseä varten, enkä koe missään asiassa tarpeelliseks hakea hyväksyntää mun valintoihin, itsehän ne seurauksetkin kantaa, oli ne välillä sitten huonoja tai hyviä.


Nyt alkaakin olee enää kuukaus juhannukseen ja sinne ois suunnitteilla vaikka mitä, saa nähä mikä totetuu vai toteutuuko mikään, mut toivottavasti tulee suunnitelmista selkoa nyt pian!

Aurinkoista ja helteistä viikonalkua, nautitaan nyt kun tota arskaa on niin odotettukin! :)

xoxo Jonna

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Chill weekend.

Nyt on kyllä ollu niin rentouttava viikonloppu, et ihan mahtavaa!

Lauantaina heräilin siinä puol kasin maissa ja lähdin juoksemaan, aivan sairaan ihana keli. Kyl täällä landella mieli lepää ku on ihania maisemia ;) 



Mun pikkubrodi muutti just uuteen asuntoon ja käytiin mun siskon kanssa ekaa kertaa sitä kattomassa. Ihana pieni, siisti kämppä.

Kävin kans vähän sovittelemas uusia kesävaatteita, pakollinen sovituskoppi-selie kuului toki asiaan. Nolo.




Oltiin mun toisen pikkuveljen kans pelaamassa frisbeegolfia ja oon kyllä ihan myyty! Aivan sairaan hauskaa oli :) ja se ratakin on ihan muutaman kilsan päässä mun kämpästä. Alku oli hankalaa, mut kyl se sit alko sujumaan..



Tää sunnuntai alko salilla tän viikon toisella jalkapäivällä ja reeni kulki kyl iha hyvin, kauhee hikoilu päällä vaikkei oo ees darra.

Kohta testiin uudet hiustenpesuaineet, jotka just tilasin. 



Nyt ruokaa naamariin ja sit siskolle kahville kattomaan niiden uutta keittiötä.

Meit on tosiaan 5 lasta yhteensä meiän perheessä ja mä niin onnellinen siitä! Tekisin mitä vaan mun rakkaiden kuten ystävienkin eteen. Love you.

Huomena meenkin yhden mun rakkaan ystävän luo mun kummipoikaa moikkaamaan sen synttäreille.


Tosiaan hyvä, et nyt oli vähän rauhallisempi viikonloppu, koska ens viikonloppuna lähden pitkästä aikaa Helsinkiin! Oon ihan täpinöissäni jo. Pitäis muutama Bb- tyyppikin samalla nähdä ja kuten meillä oli tapana heittää silloin "paardit ovat parhaat!"

Pakko linkittää tähä mun yks tän hetken suosikkibiisi, Kasmirin Vadelmavene. Siitä tulee niin hyvälle tuulelle :) Aivan törkeen hyvä!

Kasmir - Vadelmavene

Rentouttavaa sunnuntaita xoxo
Jonna

perjantai 2. toukokuuta 2014

Unta kiitos!

-- edit -- keksin nyt puoliunessa alkaa säätää tät blogin ulkoasua ja nyt tää on ihan sekasin, mut koitan saada tähän jotain tolkkua viikonlopun aikana!



Nukkuminen, ehkä yks parhaista (tai tärkeimmistä) asioista. Moni on sitä mieltä, et "haudassa ehtii sit lepää" ja onhan se toki noinkin, mut mä rakastan nukkumista. Jos en saa nukuttua, oon aivan sairaan kiukkunen, toki en oo aamuihminen muutenkaan. Se on se pari isoo kuppia kahvia ja sit alkaa ehkä olee semmonen moodi päällä, et voi jopa ehkä saada muodostettua yhen järkevän lauseen ilman kauheeta raivaria.


Mä oon aina ihaillu aamuihmisiä, niitä jotka vapaallakin herää kukonlaulun aikaan ja on heti tehokkaasti siivonnu ja leiponu ja käyny lenkillä ja ties mitä siihe mennessä ku mä vasta heräilen. No no no, ei tulis mulla ikinä tapahtumaan. Mä oon aina ollu kunnon yökukkuja ja piristyn vaan iltaa kohti.
Nyt kun on vähän koittanu liikkua ja syödä terveellisemmin on myöskin huomannu, et jos ei nuku niin ri sitä jaksakaan.  Jutta Gustafsbergin hokema liikunnan, levon ja ravinnon pyhä kolminaisuus pitää hyvin paikkansa. Jos joku alue niistä mättää, ei tuloksia tule.
Mä ainakin selkeesti huomaan, että jos nukun huonosti, seuraava päivä menee ihan reisille. Kokoajan on "nälkä", koska muistaakseni tällöin kehon stressihormonit on kokeella. Väsyneenä tekee vaan huonompia valintoja, eikä liikkuminenkaan kiinnosta.
Lihakset myöskin kasvaa levossa, joten lepo on treenaajallekin tosi tärkeetä.

Asian sivusta kirjotin facebookiin myös, siitä kuinka eniten mua ottaa pattiin kun mun aamu-unia häiriköidään turhilla viesteillä. Kysytään vaikka, et "hei onko sulla menoa viikon päästä?" Ja kello on 7 aamulla. No vittu empä tiedä ku mä NUKUN. Anteeksi kiroiluni, mut mä oon tosi herkkäuninen, enkä puhelimen pimpotuksen jälkeen saa ehkä enää unta.
Toki nyt kun tekee vuorotyötä, unien pituus ja laatu on välillä vähän niin ja näin, mut silloin ku saan nukkua, mä myös nukun ja niin pitkään kun mahdollista.
Tässä kohtaa tulee varmasti mieleen, että "laita se puhelin äänettömälle" ja en mä kyllä juuri koskaan laita. Ihan sen takia, et jos jollain mun läheisellä tulee hätä. Silloin ei kellolla tai nukkumisella oo mitään merkitystä. Mä haluun olla aina valmiina auttamaan jos vaan pystyn.

Kait sitä näin kun ikää tulee niin tarviikin sitä unta. Enää ei montaa yötä samoilla silmillä mennä. Tai tottakai tarpeen tullen ja silloin tällöin se on mukavaakin, mut arkena ainakin mä tartten unta!


Oli nyt aika negatiivinen sävy tässä päivityksessä, mut tosi väsyny päivä tänään ton aamuherätyksen takia. Joten mun riehakas perjantai- ilta päättyy kohta ku meen nukkumaan :D

Joten siis mun pointti on, et hyvät ihmiset muistakaa levätä! Se on vähä ku pistäis rahaa pankkiin :)