torstai 5. syyskuuta 2013

Katkerien ihmisten maa?
Oon etenkin lähiaikoina miettiny paljon sitä, kuin ilkeeks tää maailma on etenkin netissä menny.
Nyt uuden Bb:n myötä taas saa lukea, kuin heti alettiin haukkumaan ihmisiä todella törkeillä nimityksillä, tuntematta tai tutustumatta koko ihmiseen.

Jo sen jälkeen, kun asukkaat meni taloon ni "hirvee toi silikonibimbo" ja "v*tun mitäänsanomaton idiootti" ym tätä listaa vois jatkaa loputtomiin. Tätähän tää netti nykyään on.

Ei sitä aina ole varmaan ylpeä itsestään, mitä on tehnyt/sanonut, mutta mun mielestä jokainen vastaa itse omista sanomisistaan ja kärsii niistä oman pääkopan sisällä, tuskin jonkun random- ihmisen negatiivinen kommentti saa kenessäkään sitä "halleluja" -efektiä ja antaa suuntaa elämänmuutokseen.
Mielipiteitä saa ja pitää esittää, mutta rajansa kaikella :) Jotain voi myös suodattaa ennenku tuo mielipiteensä julki :)

On totta, et jokainen sinne menevä/julkisuudessa jollain tasolla oleva ihminen tiedostaa, että negatiivisia kommentteja tulee ja se on ok. Mutta joku raja siinäkin olisi oltava. Useimmiten se nyt vaan on niin, että näillä ihmisillä jotka feikkiprofiileilla/anonyyminä netissä toisia haukkuu, on itsellään hyvin pahoja ongelmia oman itsetunnon kanssa ja siinä tapauksessa suosittelen ammattiapua. Toki jos siitä hyvän mielen saa, kun saa haukuttua toista huoraksi tms, niin ei voi kun olla surullinen tälläisen ihmisen puolesta, jonka todennäköisesti ainoa ilo on muiden mollaaminen.
Eikä tää koske vaan julkisuuden henkilöitä. Monen vanhemman suusta on saanut kuulla, kuinka heidän lastaan kiusataan netissä, esim facebookissa. Kuinka alhaista sekin on? Muutenkin koulukiusaamista tapahtuu, joka on aivan järkyttävää ja että se jatkuu vielä iltaisin/viikonloppuisin kotona.. Ihan kammottavaa.
Nyt on monen vanhemman aika palauttaa lasten mieleen, miten sitä kuuluisikaan käyttäytyä. Nää kiusaajat on tulevaisuudessa juuri näitä kiusaajia sitten netissä/ työpaikoilla

Itse saan vaikka millaista palutetta ja näille negatiivisille yleensä Bart Simpson oletuskuvalla varustetuille surkimuksille en voi kuin nauraa. Nice try! :D

Koitetaan vaan elää omaa elämäämme niin hyvin kuin pystytään ja joka päivä voi yrittää olla vähän parempi kuin eilen! Ja jätetään se negatiivisuus oman päämme sisälle suurimmalti osin.
Ei ole tarkoitus alkaa jeesustelemaan, mutta voin käsi sydämellä vannoa, että ketään, ketä en tunne henkilökohtaisesti, en ole mennyt koskaan pilkkaamaan netissä, enkä sitä tee jatkossakaan.

Mä myös lupaan koittaa nyt alkaa ajattelemaan myös positiivisemmin, elämä on liian lyhyt murehtimiseen :)

Jokainen tietää, kuin kiva mieli pienestä ystävällisestä sanasta tulee, joten toiselle sen esittäminen voi vaikka pelastaa ihmisen koko päivän ja saa aikaan hyvän mielen molemmille.

Tää blogi on kanssa jännä juttu ylipäänsä, että oikein jaksaa jengi vaivautua tänne asti haukkumaan kun "ei sun elämä kiinnosta yhtään", ei näköjään joo :D  Säälittävää ei voi muuta sanoa. Kuten oon sanonu jo aiemmin, tervetuloa face to face sanomaan jos joku nyppii, en takuulla siitä loukkaannu. Jos ei oo pokeria edes omalla naamalla/nimellä kirjoittaa, ni sitten mua ei etenkään vois vähempää kiinnostaa teidän itkuvirret :)

Kiitos kuitenkin teille ihanille lukijoille, 99 prosenttia kommenteista on ollut oikein ihania/rakentavia.
Lähes 18 000 ihmistä täällä on jo kurkkimassa käynyt, joten iso kiitos teille!


xoxo
Jonna


10 kommenttia:

 1. Surullista on se, että yhä useampi haukkumaviesti tulee aikuisilta ihmisiltä. Niiltäkin joilla on lapsia, eli pitäisi olla roolimalli mutta minkälaisen mallin antavat? Kai ne pitää vain jättää omaan arvoonsa. Kuten nettipoliisi Marko Forss on asian hyvin ilmaissut ="Jos tuntuu siltä että keskustelet idiootin kanssa, pidä huolta että hän ei tunne samoin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, aikuiset toki suurimmalti osin tätä tekee. Kotoa ne suurimmat vaikutteet kuitenkin varmaan saadaan, joten roolimallina olis monella parannettavaa varmasti. Marko Forssilla on kyllä hyviä mielipiteitä, hän tekee todella kunnioitettavaa työtä!

   Poista
 2. Olen aivan samaa mieltä kanssasi!! :) hyvin kirjoitettu!

  VastaaPoista
 3. Ihana Jonna ja ihana blogi ! <3 Jatka samaan malliin :p

  VastaaPoista
 4. Ihan sairaan hyvä postaus! Oon niin sun kanssa samaa mieltä että ketään ei pitäisi ''tuomita'' ennenku tutustuu koko ihmiseen. Mulla on käynyt niin monesti nuorempana että kun vaan näin koko ihmisen ajattelin että ''ton kanssa en kyllä halua kaveerata'', mutta kas kummaa, niistä onkin tullu mulle juuri ne parhaimmat ystävät, vaikka ensivaikutelma on ollut jotain ihan muuta! Ihanaa kun joku tuo ajatuksensa näin julkisesti julki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä! :) Ensivaikutelman perusteella jos olisi jättänyt tutustumatta niin ois monta tosi hyvää tyyppiä jääny elämästä pois. Ja tosiaan esim Bb on viihdeohjelma jota leikataan "viihdyttäväksi" ja ihmisestä voi aika väärä kuva tulla katsojille.

   Poista
 5. Samaa mieltä sun kanssa! anonyymit on nii kovia suustaan täällä sosiaalisessa mediassa, mutta kuinkahan monella olis pokkaa mennä sanomaan vaikkapa mariannelle päin naamaa "oot hirvee, mitäänsanomaton silikonibimbo" :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tuskimpa kellään, se on itse niin helppo "täydellisenä" huudella tietokoneen takaa mitä vaan ;D

   Poista

http://piecesofjonna.blogspot.fi/