tiistai 27. elokuuta 2013

Avaimet mun kotiin.


Moips!

Mä asun siis hieman alle 60 neliöisessä rivarissa, jonka ostin n. 3 vuotta sitte. Ekan kerran ku astuin sinne sisään, aattelin et "never fucking ever!" kauhee luukku.

Keittiö oli ihan törkeen näkönen; vanha ja kulunu. Vessassa oli sellanen vanerikoppi kun vanhassa Esson baarissa. Lattia oli kellertävää parkettia, joka oli superkulunu. Seinillä oli kellertävät "lanka"tapetit.
Oon kuitenki sitä mieltä, et kaikille on annettava mahdollisuus. Näin jo sieluni silmin, et kyl täst "pienellä pintaremontilla" hyvä tulee.
Ainoo pieni haaste oli, et meiän perhe ei oo kauheesti harrastanu tota remontointia, mä kaikista vähiten. Mutta, siitä se sitte lähti muuttumaan, kun oli vuodatettu litroittain verta, hikeä ja kyyneliä. Ainahan näis "pienissä" remonteissa tuleekin kaikkia ylläreitä, kuten esim "ei tää nyt ollukaan ihan niin helppoo kun siinä edellämainitussa ohjelmassa, eikä budjettikaan nyt ihan riitä, tai oikeestaan ei lähellekään. Mut thank God se on ohi.

Lattiasta olin selkeesti heti sitä mieltä, et tahdon tumman, ei punertavan lattian. Oli tosi vaikeeta sillon päättää, otin liikkeestä varmaan 15 eri mallipalaa ja katselin niitä monta päivää. Moni oli sitä mieltä, et sen ku hioo ja lakkaa sen parketin, mut se ei ollu mulle mikään vaihtoehto.
Huonot puolet näin jälkeenpäin miettien ni ois ollu aika fiksua ottaa joku vaalea lattia, nimittäin tossa näkyy joka ikinen karva, muru tai paljain jaloin kävelty askel. Himosiivoojalle toki on ihana. Mut muuten, huhhuh.
Ja kyllähän se tekee asuntoa hämärämmäksi sekä pienemmän näköseksi.

Hyvät puolet siinä on, et puhtaana se on tosi kaunis ja kun en sitä todellakaan halvinta vaihtoehtoa valinnut, toi pinta kyl kestää lähes mitä vaan. :)





Keittiö remontoitiin reilu vuosi sitte, oon materiaaleihin ja väreihin edelleen rakastunu.
Olkkarista näkee, kuin simppelistä tyylistä tykkään.
Seinä maalattiin melkein mustalla maalilla ja päälle laitettiin Tikkurilan Taika-maalia
Makkaria.
Seinien saumat oli ennen tummat, ne laitettiin valkoiseksi.
Peilikaappi ja allaskaluste+ hana vaihdettiin reilu vuosi sitten :)



Mun sisustustyyli on nykyään aika selkeä; mahdollisimman vähän mitään "krääsää", paljon helpompi siivotakin. Väreinä rakastan valkosta, hopeeta/harmaata ja mustaa. Violetti on tehostevärinä nyt mun lemppari. Voi kun ois vielä tallessa sen mun ekan asunnon kuva, kaikki huonekalut eri paria ja kaiken piti olla limenvihreetä tai sinistä, ai hirvitys :D No mut se oli sitä aikaa!
Ja mitä sisustukseen tulee, musta on ihanaa mennä aina ihmisille ensimmäisen kerran, oma koti kertoo kumminkin jotain ihmisestä. Mä en arvostelevasti muiden koteja katso, musta on ihanaa et asumisen jäljet näkyy. Ei mullakaan mitään siistiä useinkaan ole. Kunnon poikamiesboksit on hauskoja oikeesti. Kunhan ei  mitään kakkakökkäreitä ja homeisia tiskejä loju satapäin joka paikassa :D

Paljonhan vielä ois tehtävää, tää remppaaminen ja sisustaminen on vähän loputon suo.. Mutta nyt on ihan hyvä näin ainakin remontin osalta.

Näin syksysin mul tulee aina kauhea sisustusvimma ja kävin tänään Pentikillä haaveilemassa kaikesta kivasta omaan kotiin. Nyt on hakusessa ruokapöytä, mietin pitkään valkosta korkeakiiltoista, mut mun ihana pikkubroidi on sisustuspuuseppä ja lupas jossain välissä tehdä mulle semmosen ihanan lankku/ lautapöydän. Sitä odotellessa :) Saunaankin jotain päivitystä jossain vaiheessa tarvis hiukan.

Tässä näitä ja uutta sisustusinspiraatiota odotellessa :)

31 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kateellisena ihailen noit kuvii ja suunnittelen omaa kämppää, kunhan sais ensin muutettua :D

      http://welcome-to-tomorrow.blogspot.fi/

      Poista
    2. Noni mut nythän sul on sitte hyvää aikaa suunnitella ;) Kannattaa vaa pitää sisustus simppelinä ni sit on helppoo ku muutat :)

      Poista
    3. osaiski pitää suunnitelmat mahollisimman yksinkertasina :D "vaikeeks" asian tekee vielä se et olis todennäkösesti edessä muutto poikakaverin kans yhtee..

      Poista
    4. No onneks miehet ei paljo yleensä puutu sisustukseen yms muuhu kodin ilmeeseen :D Nyt sul on aikaa jo suostutella sitä sun ideoihin ;D

      Poista
    5. Tuo on onneks sieltä 'helpommasta' päästä ;D

      Poista
  2. ihana, ihana! :) itekin tein just blogii päivityksen kämpästäni: http://anskiize.blogspot.fi/2013/08/oma-koti-kullan-kallis.html :)

    VastaaPoista
  3. oiiii ihan täydellinen kämppä!♥ Jos ite saisin sisustaa asunnon niin voi olla, että se ois aikalailla samannäkönen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti, oon kyl itekin tykästyny tohon tyyliin, siihe ei äkkiä kyllästy :)

      Poista
  4. oih miten ihanalle näyttää!!! Tuo olkkarin seinä on upea :) Mikä sohva sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sohva on ihan perus oisko Sotkasta, alkaa olee jo aika vanha, sekin tarvis jossain välissä uusia :) Ja kiitos kehuista :)

      Poista
  5. Voi miten nätti koti! niin raikkaan näköistä :) Ja tosi kiva värimaailma, sopis mullekki :)

    VastaaPoista
  6. Vautsi hyvältä näyttää :) Mä ite kans tykkään vaalesta, harmaasta ja beigestä sisustuksessa. :) Ja oon niin samaa mieltä ton lattian kanssa! Siinä näkyy just kaikki koirien tasssun jäljet jos vähänkään kosteet samoin kaikki karvat ja muut. Mäkin ajattelin vielä pari vuotta sitten että ehdottomasti tumma lattia, mut jos nyt saisin uudestaa päättää ottaisin minkä muun vaan kun tumman ruskeen lattian :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis eläinperheessä ei kyl todellakaan oo paras valinta, mä en ees viitti pitää verhoi auki jos aurinko paistaa ku siin näkyy ihan kaikki :D

      Poista
  7. Kivan yksinkertainen! Ja kaunis omistajakin asunnolla :)

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä hyvältä tuo sun asunto ! Toi keittiö on niiiin mun mieleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tost tuli kyl parempi ku ite ees osasin aatella, kiitti! :)

      Poista
  9. Ihana kämppä sulla!!<3

    VastaaPoista
  10. Ihana on <3 Ja mäpäs oonki käyny tuolla myööööös! :) Sul on kyllä pettämätön maku must say!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just laitoin sulle kommenttia blogiin, haha ;D Saisit kyl pian tulla uusiks kylään! :)

      Poista

http://piecesofjonna.blogspot.fi/